Καφές και σοκολάτα: με τι σχετίζεται η προτίμησή τους;

Μήπως ανήκετε κι εσείς όπως κι εγώ στους λάτρεις του σκέτου καφέ και της σκούρας σοκολάτας;

Αν ναι, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι η προτίμησή σας αυτή είναι κωδικοποιημένη στο DNA σας!

Πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε πως άτομα που μεταβολίζουν γρηγορότερα την καφεΐνη (και επομένως την απομακρύνουν γρηγορότερα από το σώμα τους), φαίνεται να εμφανίζουν μια προτίμηση στην πικρή γεύση του καφέ και της σκούρας σοκολάτας.

Αντίθετα, άτομα με ευαισθησία στις αρνητικές επιδράσεις του καφέ (π.χ. υπερένταση, γαστρεντερικές διαταραχές), φαίνεται πως αποστρέφονταν τη γεύση του καφέ.

Δεδομένου ότι ο καφές έχει αποδεδειγμένα οφέλη σε αρκετά χρόνια νοσήματα (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγεικά νοσήματα), αξιοποιήστε την «προγραμματισμένη» αυτή προτίμηση για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας.

Και για όσους δεν αντέχουν την πικρή του γεύση, μπορεί η βιοτεχνολογία κάτι να έχει να συνεισφέρει μελλοντικά!

Διαβάστε αναλυτικότερα τη μελέτη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *